Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Άμστερνταμ: Συμφωνία-υπόδειγμα με την Airbnb για τη μίσθωση σπιτιών σε τουρίστες

Σε νέα συνεργασία με την Airbnb με στόχο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των παράνομων καταλυμάτων και να ενισχυθεί η υπεύθυνη ενοικίαση σπιτιών προχώρησε το Άμστερνταμ, μία από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο που εισήγαγε προοδευτική και καινοτόμα πολιτική στην ενοικίαση σπιτιών, διασφαλίζοντας ότι τα σπίτια παραμένουν ως τέτοια.

Στο πλαίσιο που ισχύει στην πόλη, οι κάτοικοι επιτρέπεται να μοιράζονται το σπίτι στο οποίο διαμένουν για περίοδο όχι μεγαλύτερη από 60 ημέρες ετησίως.

Για την εφαρμογή του πλαισίου αυτού, η πόλη υπέγραψε το Δεκέμβριο του 2014 μνημόνιο κατανόησης με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών Airbnb.

Η νέα συμφωνία θέτει χρονικά όρια ενοικίασης των σπιτιών και διασφαλίζει ότι η ενοικίαση σπιτιών θα έχει θετική επίδραση στους κατοίκους και τις γειτονιές.

Το νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των 2 πλευρών αποτελεί μια νέα προσέγγιση με την οποία αποδεικνύεται ότι με τη συνεργασία με πλατφόρμες όπως η Airbnb, η πόλη αποκτά ένα νέο και αποτελεσματικό όπλο στην αντιμετώπιση των παράνομων ενοικιάσεων, επισημαίνει η υπεύθυνη στέγασης της πόλης, Laurens Ivens.

Η νέα συμφωνία ενεργοποιείται τον Ιανουάριο και θα ισχύει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2018.

ΠΗΓΗ:www.tornosnews.gr