Συνεχίζεται η απλοποίηση θεωρήσεων visa για τους Ρώσους

Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

«Η Ελλάδα συνεχίζει την απλοποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων visa για τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Στην περίπτωση ενεργού χρήσης της πρώτης βίζας, η οποία συνήθως εκδίδεται για χρονικό διάστημα από τρεις έως έξι μήνες, την επόμενη φορά η θεώρηση θα καλύπτει μία περίοδο από τρία έως πέντε χρόνια», εξήγησε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «το έργο αυτό λειτούργησε πολύ καλά κατά το τρέχον έτος.

Εκδώσαμε τριών και πέντε ετών βίζες, προκειμένου να διευκολυνθεί η οργάνωση του ελεύθερου χρόνου για τους τουρίστες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση του προγράμματος εισόδου χωρίς βίζα από τις γειτονικές χώρες για μια σειρά από ελληνικά νησιά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι «οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά η ελληνική πλευρά το λαμβάνει αυτό σοβαρά υπόψη και παρακολουθεί το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR