Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Ρωσικός Τουρισμός: Θετικές προοπτικές για Ελλάδα το 2017

Μεγάλο «κύμα» τουρισμού από τη Ρωσία αναμένεται το 2017, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

«Περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας.

Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο, από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γκαραμπερίδης.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

«Ο βασικός κλάδος για επενδύσεις είναι ο τουριστικός» είπε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί όπου πηγαίνει ο τουρισμός από τη Ρωσία ακολουθούν και διάφορες οικονομικές επενδύσεις.

Αυτό είναι αυτονόητο, αυτό έχει δείξει η εμπειρία της Χαλκιδικής και αυτό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Θετικός παράγοντας για την αύξηση των αφίξεων από Ρωσία τη νέα χρονιά, όπως σημείωσε μέσω twitter, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α.Ανδρεάδης είναι και η σταθερότητα της ισοτιμίας του ρουβλίου.

"Το σταθερό ρούβλι "δείχνει" για το 2017 καλές προοπτικές από Ρωσία" έγραψε ο κ.Ανδρεάδης.

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr