Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Airbnb/ Λονδίνο: Αυτόματη διαγραφή των σπιτιών με περισσότερες από 90 διανυκτερεύσεις

Αυτοματοποιημένο όριο στον αριθμό των διανυκτερεύσεων που θα μπορούν να ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε επισκέπτες μπαίνει από την Airbnb στους ιδιοκτήτες οικιών στο Λονδίνο.

Από το 2017, οι ιδιοκτήτες που θα επιθυμούν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους για περισσότερες από 90 νύχτες ετησίως θα υποχρεούνται πλέον να αποκτούν ειδική άδεια, διαφορετικά οι εγγραφές των σπιτιών τους στην πλατφόρμα θα διαγράφονται αυτόματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιορισμός για το Άμστερνταμ ανέρχεται στις 60 διανυκτερεύσεις.

Επιπλέον, στην περίπτωση του Άμστερνταμ, η Airbnb προωθεί ένα εργαλείο μέσω του οποίου οι γείτονες θα υποβάλλουν ανησυχίες και παράπονα όπως η διατάραξη κοινής ησυχίας.

Η δραστηριοποίηση της μεγαλύτερης πλατφόρμας στην οικονομία διαμοιαρασμού στον κλάδο της διαμονής, έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων από τις δημοτικές αρχές και τις κυβερνήσεις, με το επιχείρημα ότι αυξάνει το κόστος διαβίωσης των κατοίκων.

Τον Ιούνιο οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των πόλεων της Νέας Υόρκη, του Παρισιού και της Σεούλ αποφάσισαν να δράσουν από κοινού προκειμένου να διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο για την λειτουργία των εφαρμογών της οικονομίας διαμοιρασμού.

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr