Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Πουλήθηκε το τελευταίο 20% του L’Tur

Στον πλήρη έλεγχο της TUI η εταιρία

Ο 70χρονος Karlheinz Kögel, ιδρυτής του last-minute specialist L’Tur θα πωλήσει το εναπομείναν ποσοστό 20% που κατέχει στην επιχείρηση στην TUI, η οποία κατέχει ήδη το 80% των μετοχών και θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου. Ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής και δημοσιογράφος είπε: «Αρκετά. Φεύγω και αφήνω μια μεγάλη ομάδα πίσω.»

Η L’Tur είχε έσοδα € 450 εκατομμύρια με 700.000 πελάτες την σαιζόν 2014/15 μέσω online πωλήσεων και του δικτύου των 141 καταστημάτων που λειτουργεί, αλλά οι πωλήσεις έχουν μειωθεί φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες σε μόλις 350 εκατομμύρια €.

Τον Ιούνιο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της TUI Πολωνίας Μάρεκ Andryszak ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Από τον Ιανουάριο θα είναι επίσης COO της TUI Γερμανίας, προσδοκώντας στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Sebastian Ebel, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Kögel ως πρόεδρος της L’Tur, σχολίασε σε επιστολή του προς το προσωπικό: «Ακόμα κι αν οι πωλήσεις μας πρόσφατα μειώθηκαν, είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη L’Tur στο μέλλον.»

Από την πλευρά του ο Kögel θα επικεντρωθεί πλήρως στην άλλη επιχείρησή του, την HLX, η οποία οργανώνει και πουλά οργανωμένα ταξίδια, τόσο απευθείας, όσο και μέσω των αεροπορικών εταιριών Lufthansa και Air Berlin, οι οποίες τα πωλούν μέσω των ιστοσελίδων τους. Η εταιρεία αναμένει το πελατολόγιό της να αυξηθεί κατά 25% αυτό το έτος σε 240.000 πελάτες και ελπίζει να αυξηθεί περαιτέρω κατά 35-45% το 2017, κερδίζοντας 100.000 περισσότερους πελάτες.

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR