Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Τρομάζει τους ξενοδόχους η πιθανή νέα αύξηση του ΦΠΑ

Η πιθανότητα αύξησης εκ νέου του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 14% ή στο 15%, την ίδια στιγμή που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής Τέλους Διανυκτέρευσης από 1.1.2018, κυριολεκτικά προκαλεί τρόμο στους ξενοδόχους.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν πλέον φθάσει στο απροχώρητο για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας μετά και το τελευταίο κύμα έμμεσων φόρων που επιβλήθηκαν από τις αρχές του έτους.

Μπροστά στη πιθανότητα νέας αύξησης του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαψεύσει οποιαδήποτε τέτοια πιθανότητα.

Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε την εν λόγω πιθανότητα ως πρώτο κίνδυνο για τον τουρισμό εν μέσω περιόδου ισχυρών κρατήσεων.

Να σημειωθεί ότι πληθαίνει ο αριθμός των ξενοδόχων οι οποίοι δηλώνουν ότι αν υπάρξουν και νέες επιβαρύνσεις στο ξενοδοχειακό κλάδο θα προχωρήσουν σε πώληση των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

Πάντως, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε πρόσφατη επίσκεψη της στη Καλαμπάκα, είχε πει ότι δεν θα υπάρχουν νέοι φόροι μέσα στο 2017.

Επίσης, είχε προσθέσει ότι ο τουρισμός και η αγροτιά είναι οι δύο πυλώνες που πρέπει να δώσουν την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας.

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr