Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Πρόστιμο 297.000 € για ενοικίαση Airbnb

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ 297.000 € σε ιδιοκτήτη κατοικιών που ενοικίαζε 11 διαμερίσματα μέσω της Airbnb, για παραβίαση των κανόνων που διέπουν την ενοικίαση κατοικιών μέσω των ηλεκτρονικών πλατφόρμων.

Ο ιδιοκτήτης των ακινήτων καλείται να πληρώσει € 13.500 ανά διαμέρισμα, αφού σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες του Άμστερνταμ, οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν να νοικιάζουν δωμάτια μέσω των δικτυακών τόπων, όπως η Airbnb, για μέγιστο διάστημα 60 ημερών το χρόνο και σε όχι σε περισσότερα από τέσσερα άτομα για κάθε ενοικίαση.

Μέσω έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία των κρατήσεων, διαπιστώθηκε ότι τα διαμερίσματα στην κεντρική περιοχή Kerkstraat, ενοικιάστηκαν για πολύ μεγαλύτερο, από το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα.

Αξιωματούχος του δήμου του Άμστερνταμ είπε ότι «το μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε και ως προειδοποίηση προς άλλους φορείς, που ακολουθούν τέτοιες παράνομες πρακτικές, μετατρέποντας τις κατοικίες τους σε παράνομα ξενοδοχεία. συχνά δρουν ως ρεσεψιόν για το παράνομο εμπόριο ξενοδοχείο».

Πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει και η Airbnb και ο ίδιος αξιωματούχος κατέληξε:

«Αν ξέρουν ότι τα σπίτια θα ενοικιάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το επιτρεπόμενο ή σε περισσότεους από 4 τουρίστες, τότε θα μοιραστούν την ευθύνη».

Ο ιδιοκτήτης ωστόσο δήλωσε ότι προτίθεται να αμφισβητήσει το πρόστιμο.

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR