Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Στο επίκεντρο της Tui η ασφάλεια των μπαλκονιών

Ιδιαίτερα αυστηρή με τα ξενοδοχεία που αψηφούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τις οικογένειες είναι η Tui, φέρνοντας στην επιφάνεια την επικινδυνότητα που κρύβουν για οικογένειες με παιδιά, τα δωμάτια με μπαλκόνια, τα οποία έχουν μεγάλα κενά μεταξύ των κιγκλιδωμάτων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο τουριστικός οργανισμός προτίθεται να επιβάλει μια «παιδική μπάρα» σε ορισμένα ξενοδοχεία, που σημαίνει ότι οι οικογένειες με παιδιά κάτω από μια ορισμένη ηλικία δεν θα μπορούν να προβαίνουν σε κράτηση στα εν λόγω ξενοδοχεία μέσω της Tui.

Παλιότερα, η Tui απαιτούσε από τα ξενοδοχεία, να συμφωνήσουν στο να μην επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών να είναι σε δωμάτια με κενά στα μπαλκόνια περισσότερο από 10 εκ. πλάτος.

Η Tui είπε ότι αυτό «δεν τηρούνταν πάντα» και είχε αποφασίσει να μην τα διαθέτει στους πράκτορες για κράτηση από την ιστοσελίδα της.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο οποίο επιβλήθηκε να έχει αυτή την ειδική «παιδική μπάρα» είναι το Melia Jardines del Teide, στην Τενερίφη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρία, οι περιορισμοί θα αρθούν σε περίπτωση που τα ξενοδοχεία μειώσουν τα κενά στα μπαλκόνια.

Εκπρόσωπος της Tui, μιλώντας σχετικά, είπε ότι αυτή η πολιτική δεν ήταν απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ δεν ανέφερε και τον αριθμό των ξενοδοχείων που είναι πιθανό να επηρεαστούν.

«Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας», είπε. Συμπλήρωσε δε, πως «η Tui ελέγχει τακτικά όλα τα ξενοδοχεία ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρούν υψηλά πρότυπα και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα όπου απαιτείται».

Η Nikki White, διευθύντρια στην ABTA, είπε ότι μέλη, όπως η Tui, ήταν υπεύθυνα για τη διεξαγωγή δικών τους αξιολογήσεων για κινδύνους στα ξενοδοχεία.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ABTA, μαζί με κορυφαίους ειδικούς σε διάφορους τομείς, έχει δημιουργήσει ένα τεχνικό βιβλίο για την υγεία και την ασφάλεια, το οποίο παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για τα μέλη και τους προμηθευτές τους»

Στο πλαίσιο αυτό, η Thomas Cook, την περασμένη εβδομάδα, διέκοψε τη συνεργασία με πάνω από 100 ξενοδοχεία που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της.

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR