Περιστολή Τμημάτων εισηγήθηκε η Επιτροπή για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίου

ΑΘΗΝΑ. Σε ένα ακόμα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της συγχώνευσης του Ιονίου πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις

στην προοπτική να κλείσουν κάποια Τμήματα του ΤΕΙ, που παραμένουν με ελάχιστους φοιτητές και καθηγητές. Ενώπιον των ακαδημαϊκών Αρχών και των δημάρχων των Ιονίων νήσων παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στην σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας, η πρόταση της Επιτροπής που συστάθηκε για να προτείνει τα βήματα της συγχώνευσης. Απαρτίζεται από τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου, τρεις του ΤΕΙ και έναν εκπρόσωπο του υπουργείου.

Οι προτάσεις της δεν ήταν καλοδεχούμενες από τους κατά τόπους δημάρχους αφού σ' αυτές γίνεται λόγος για την περιστολή κατά ένα Τμήμα του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, την αντικατάσταση ενός της Ζακύνθου με την ίδρυση νέου με αντικείμενο το περιβάλλον και πεδίο εφαρμογής το θαλάσσιο πάρκο και τον ορεινό Αίνο ενώ προβληματίζει η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα Τμήματα του ΤΕΙ στη Λευκάδα. Αναζητείται κάποιος συμπληρωματικός συνδυασμός της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων εκεί με το εξαγγελθέν από τον Γαβρόγλου πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού με έδρα στην Κέρκυρα.

Οι δήμαρχοι υπήρξαν επιφυλακτικοί ενώ στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά άρχισαν τα όργανα της υπεράσπισης της παρουσίας εκεί των εκπαιδευτικών δομών του ΤΕΙ, πάση θυσία και σε κάθε περίπτωση. Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας θα συνεχιστεί κυρίως με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών αφού ο υπουργός έχει επανειλημμένα δεσμευτεί πως δεν θα αιφνιδιάσει. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η διαδικασία έχει χρονικό όριο την 31.12.2017 ενώ βεβαίως οι πιστώσεις για τις ανάγκες ίδρυσης νέων Τμημάτων θα πρέπει να περιέχονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου και του κράτους.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerosi.com

Νέα διάκριση για τη Louis Hote…

28 Ιανουαρίου, 2019

Mε το βραβείο «Treasures of the Greek Tourism», στην κατηγορία «Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενε...