Ryanair: Η απόφαση-βόμβα για μείωση πτήσεων στην Ελλάδα- Ποιες διατηρούνται

Μόνο 3 δρομολόγια από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη διατηρεί αυτό το καλοκαίρι η Ryanair στην αγορά εσωτερικού της Ελλάδας, ακυρώνοντας από 1η Ιουνίου όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο αερομεταφορέας.

Η Rynair γνωστοποιεί την απόφασή της να μεταφέρει 2 αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, επικαλούμενη τις χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι η βάση της στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια να ακυρωθούν 4 πτήσεις από το εξωτερικό προς τα Χανιά (προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους).

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, κ. Νικόλαος Λάρδης, δήλωσε: «Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση».

Ξεκαθαρίζει δε ότι «η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια».

ΠΗΓΗ:

Συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδ…

19 Ιουλίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνάντηση μεταξύ το...

Τηλεοπτικό σποτ από τους ξενοδ…

02 Ιουλίου, 2018

Καμπάνια της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρα...

Ημερίδα ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡ…

14 Ιουνίου, 2018

Χθες η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Αν...

Ημερίδα GDPR - Πρόσκληση Ένωσ…

12 Ιουνίου, 2018