Η νέα τουριστική σαιζόν «φρενάρει» προσωρινά τα έργα της Fraport στο Ι. Καποδίστριας: Από Σεπτέμβρη πάνε πάλι τα… έργα

Μεταφέρεται για το 2021 η ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Καλά τα νέα από την αύξηση των εξυπηρετούμενων πελατών και την ανταπόκριση των αεροπορικών εταιριών, που πλέον ανέρχονται σε 121 και συνδέουν την Ελλάδα με 244 προορισμούς

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport – Greece πασχίζει ακόμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν μεταξύ των τοπικών κοινωνιών αλλά και του τουρισμού εν γένει. Όμως, ούτε φέτος δεν θα μπορέσει να προσφέρει παραπάνω τετραγωνικά στους επιβάτες, αφού τα κυρίως έργα των νέων αεροσταθμών θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα όμως, μια αθέατη επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι εξυπηρετούμενοι επιβάτες αυξάνονται με ρυθμούς της τάξεως του 10%, μελέτες σχέδια και άδειες έχουν ολοκληρωθεί, σε πολλά αεροδρόμια έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις και, κυρίως, 121 αεροπορικές θα συνδέουν πλέον τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με 244 προορισμούς σε 44 άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κερκυραϊκή Άποψη οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν μετά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν. Στόχος της Fraport είναι τα μισά από τα 14 αεροδρόμια να είναι έτοιμα το 2019 και συγκεκριμένα της Ζακύνθου, της Καβάλας και των Χανίων πριν από το καλοκαίρι του 2019, ενώ της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Σάμου και της Σκιάθου μετά το καλοκαίρι του 2019.

Ενώ για το 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των έργων σε Μυτιλήνη, Κω, Ρόδο και Σαντορίνη και πριν από το καλοκαίρι του 2021 επιδιώκεται να τελειώσουν τα έργα σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Μύκονο. Η αρχή των έργων έγινε στα τέλη του προηγούμενου έτους με τις πρώτες εργασίες στα αεροδρόμια της Μυκόνου και συνεχίστηκαν με της Κεφαλονιάς όπου ξεκίνησε η επισκευή του πύργου ελέγχου, αλλά και του κεντρικού κτηρίου του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο παράλληλα της Ζακύνθου, τα έργα θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα αφορούν τον εκσυγχρονισμό του και περιλαμβάνουν την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την αύξηση των θέσεων στάθμευσης και την αναβάθμιση της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού.

Ακόμη, θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα εγκατασταθεί σύστημα διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών τελευταίας τεχνολογίας.

Εντωμεταξύ η πρώτη χρονιά διαχείρισης από τη Fraport καταγράφει αύξηση επιβατών με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν βαίνουν όλα καλώς, όπως έδειξε άλλωστε και η περίπτωση της Ryanair, η οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώσε περικοπή δρομολογίων στο εσωτερικό της χώρας, ως μια αντίδραση στην πολιτική που ακολουθεί η διαχειρίστρια εταιρία των περιφερειακών αεροδρομίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έργα στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης περιόρισαν τις γενικές επιδόσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου Απριλίου η επιβατική κίνηση υποχώρησε κατά 2,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συνολικά, στα 14 αεροδρόμια διακινήθηκαν 1.728.924 επιβάτες έναντι 1.826,069 πέρυσι. Μια προσεκτικότερη ματιά στα επιμέρους μεγέθη δείχνει πως η διεθνής επιβατική κίνηση κατά το πρώτο τρίμηνο εμφανίζεται αυξημένη κατά 18,1% στους 621.625 ταξιδιώτες από 526.542 πέρυσι.

Πριν από αυτό το τρίμηνο, η Fraport Greece (από τις 11 Απριλίου του 2017 έως τα τέλη της χρήσης) διακίνησε 27,583 εκατ. επιβάτες ή 10,3% περισσότερους από ό, τι το ίδιο διάστημα του 2016. Παράλληλα, επιμηκύνοντας την ημερήσια διάρκεια λειτουργίας τους αύξησε τα διαθέσιμα slots και εξυπηρέτησε 227.195 κινήσεις αεροσκαφών ή 11,7% περισσότερες. Στο πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας των αεροδρομίων από τη Fraport διακινήθηκαν συνολικά 29.311.924 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: http://www.corfupost.gr

ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓ…

29 Οκτωβρίου, 2018

Η Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ήταν η έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 .

Κέρκυρα: Με τουριστικούς φορεί…

18 Οκτωβρίου, 2018

Χθες 17/10/2018, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε συνάν...

Υποχρεωτική από 4 Οκτωβρίου η …