ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Συνάντηση Πιτσιλή με Τάσιο, Βασιλικό και Αμβράζη

Δίωρη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, με τους πιο σημαντικούς φορείς του Τουρισμού, που εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρο Βασιλικό, τον πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο, τον γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ Γιώργο Αμβράζη και τον γενικό διευθυντή της ΠΟΞ Νίκο Ζωητό.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς:

οι βραχυχρόνιες μισθώσεις
η παραξενοδοχία
η πραγματική αποτύπωση της φορολογικής συμπεριφοράς των ξενοδοχείων.

vasilikos xee money tourism photo horeca gs IMG 4195

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης εργασίας ήταν η παρουσία πλήθους υπηρεσιακών παραγόντων της ΑΑΔΕ, από ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως από τον ελεγκτικό μηχανισμό της ανεξάρτητης αρχής.

IMG 3396

Πιο αναλυτικά, για την λειτουργία της πλατφόρμας στην οποία θα δηλώνονται οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, και η οποία θα έπρεπε να λειτουργεί στις 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, ως προς το πότε θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

amvrazis sete ksd photo

zoitos 85509018217480192 n 593x420

Όσον αφορά το ζήτημα της παραξενοδοχίας που έθεσαν οι κ.κ. Βασιλικός και Τάσιος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ανθεί ο οδικός Τουρισμός από τα Βαλκάνια, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ, δεσμεύθηκαν ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό, που πλήττει τα ξενοδοχεία, αλλά και την εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει διαχωρισμός και σαφείς αναφορές στις ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων στις επιχειρήσεις, καθότι ο όρος «τουριστικές επιχειρήσεις» που χρησιμοποιείται, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, δυσφημίζοντας τα ξενοδοχεία και δίνοντας την εικόνα ότι φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδ…

19 Ιουλίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνάντηση μεταξύ το...

Τηλεοπτικό σποτ από τους ξενοδ…