Συνέδριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο : Digital Culture & AudioVisual Challenges

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: “Digital Culture & AudioVisual Challenges: Interdisciplinary Creativity in Arts and Technology” (DCAC 2018) από 1 έωςκαι 2 Ιουνίου 2018 στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι οι τέχνες και ο πολιτισμός στην ψηφιακή εποχή και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, ψηφιακός πολιτισμός και τεχνολογία, παιχνίδια βίντεο, ψηφιακή τέχνη και εκπαίδευση.

Στο συνέδριο θα συμμετέχει πλήθος επιφανών επιστημόνων διεθνούς κύρους οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους θα αναδείξουν τη συνέργεια Τέχνης και Τεχνολογίας στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το Συνέδριο έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από 12 χώρες και αναμένεται να αποτελέσει μείζον γεγονός στο χώρο των Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο επίσημος προσκεκλημένος είναι ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης και θεωρητικός, πρωτοπόρος στα new media, Maurice Benayoun, που εδρεύει στο Παρίσι και στο Hong- Kong. Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Elif Ayiter (Sabanci University, Turkey), η Robertina Sebjanic (Hackteria Network, Theremidi Orchestra, Ljubljana, Slovenia), o Adnan Hadziselmovic (University of Malta) και ο Αντώνης Λιάπης (University of Malta).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. Η συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής με το πέρας των διήμερων εργασιών.

Δείτε αναλυτικά

Πρόγραμμα Συνεδριών: https://avarts.ionio.gr/dcac/2018/schedule/

Κεντρικός Ομιλητής: https://avarts.ionio.gr/dcac/2018/keynote/

Προσκεκλημένοι Ομιλητές: https://avarts.ionio.gr/dcac/2018/guests/

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IONIAN UNIVERSITY, AVARTS DEPARTMENT OF AUDIO & VISUAL ARTS: TSIRIGOTI SQ. 7, 49100 CORFU - GREECE
Τηλ.: [+30] 26610 87860-1 - Fax: [+30] 26610 87866
E-mail Γραμματείας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Επίσημος ιστοχώρος: avarts.ionio.gr

ΠΗΓΗ: http://www.kerkyrasimera.gr