Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος

Προτάθηκε από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, για θέση συμβούλου στον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Την παραίτησή του υπέβαλλε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.
Η παραίτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε αποδεκτή από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πρότεινε στον κ. Τρυφωνόπουλο, να αναλάβει θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Η θέση αυτή, θα είναι πολύ κοντά στον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ, και αποτελεί σημαντική επιτυχία την Ελλάδα.

Ο αντικαταστάτης του κ. Τρυφωνόπουλου στη θέση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο πληροφορίες που δεν έχει γίνει δυνατό να διασταυρωθούν, κάνουν λόγο για δικηγόρο, με σημαντική εμπειρία σε θέματα διοικητικού δικαίου, ο οποίος θα ανακοινωθεί άμεσα. Ομοίως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ. σε παραίτηση.

Εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότατα, θα εκδοθεί δελτίο Τύπου από το υπουργείο Τουρισμού, για την εξέλιξη αυτή.

Το Δελτίο Τύπου

Πριν από λίγο εκδόθηκε και το δελτίο Τύπου από το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει ως εξής:
«Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος – Προτάθηκε για θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά έκανε δεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και τον ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία.

Ο κ. Τρυφωνόπουλος προτάθηκε από την Υπουργό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Η Υπουργός του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος

«Παιδί» του ιδιωτικού τομέα, ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Διαθέτει 24ετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Eurobank Εργασίας, Post Insurance (θυγατρική εταιρεία Μεσιτών Ασφαλίσεων των ΤΤ & ΕΛΤΑ), Groupama Φοίνιξ, Estee Lauder Hellas, κ.ά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ ( Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Louisville Kentucky των Η.Π.Α., μιλά δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γαλλικά). Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Το παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε.

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR