Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Τσίπρας στον ΣΕΤΕ: Η Ελλάδα θα σπάσει φέτος το φράγμα των 30 εκατ. τουριστών (video)

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα σπάσει φέτος το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, για τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο κλάδος του τουρισμού κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα και είναι πιθανό για πρώτη φορά να υπερβεί το ρεκόρ των 30 εκατ. επισκεπτών. Στόχος είναι τώρα να μετατρέψουμε την τουριστική περίοδο σε μακράς διάρκειας, ώστε να εμπλουτισθεί η προστιθέμενη αξία που παράγει ο τουρισμός μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του τουρισμού πιθανόν να βοηθήσει την ελληνική οικονομία φέτος να κινηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης, που είχαν υπολογισθεί αρχικά και όχι στους αναθεωρημένους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος ανέφερε ότι «αυτή η καλή συγκυρία πρέπει να είναι η βάση που θα χτιστεί ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια, γιατί σκοπός είναι αυτή η δραστηριότητα και η επιτυχία της να μην είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η οικονομία. Μπορεί να γίνει».

Μέσω twitter του ΣΕΤΕ γνωστοποιήθηκε επίσης ότι τέθηκαν θέματα φορολογίας, χωροταξίας, εμπλουτισμού προιόντος.

Δείτε το βίντεο και ακούστε ένα μέρος από όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση ...

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr